Dodany: 08.05.2024 22:28|Autor:

nota wydawcy


W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.

Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki:
- 100 autentycznym, prostym przepisom,
- bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.

Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
- Domowy bibimbap
- Zupa lodowa z wodorostami
- Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
- Roladki z dorsza
- Ragoût z kimchi
- Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą

Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu.


"Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...".

Jina Jung


[Wydawnictwo Znak Koncept, 2024]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 10
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: