Dodany: 05.07.2018 22:03|Autor:

Książka: Italia do zjedzenia
Kieżun Bartek
Notę wprowadził(a): OlimpiaOpiekun BiblioNETki

nota wydawcy


Niebanalna koncepcja książki: przepisy połączone z gawędą o Włoszech! Znakomite pióro i bardzo dobre zdjęcia!

Italię kochamy za całokształt, za krajobrazy, za sztukę i za jedzenie! „Italia do zjedzenia” jest osobistym połączeniem książki kucharskiej i przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i historii sztuki ujęte w krótkie i przystępne teksty opatrzone zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.


Bartek Kieżun – dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem „Kukbuk”. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie „Kukbuk”. Stale współpracuje z Radiem Kraków. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych

[Buchmann, 2017]

(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.

Wyświetleń: 88
Dodaj komentarz
Patronaty Biblionetki
Biblionetka potrzebuje opiekunów
Recenzje

Użytkownicy polecają:

Redakcja poleca: