Dodany: 08.05.2020 17:14|Autor:
nota wydawcy
Najnowsza na rynku polskim książka Jamie'ego Olivera, nowoczesnego szefa kuchni.
Ponad 120 wyśmienitych, nowatorskich, prostych przepisów na rodzinne obiady - obok piekarnika, najistotniejszy element wyposażenia naszej kuchni.
Tym razem Jamie prezentuje ponad 100 wyśmienitych przepisów na rodzinne obiady i lunche. Znajdziemy tu wszystko, co powinniśmy wiedzieć o racjonalnym żywieniu, wskazówki jak najlepiej zaprojektować swoją kuchnię oraz najlepsze przepisy na 10 potraw ulubionych na świecie. Większość przepisów wykorzystuje składniki, które u nas bez trudu można kupić oraz nowe pomysły na lubiane dania - zupy, sałatki, makarony, mięsa, ryby, desery i warzywa.
Jamie Oliver urodził się w 1975 roku. Jest brytyjskim kucharzem, doskonale znanym miłośnikom gotowania zarówno dzięki licznym programom telewizyjnym, jak i książkom kulinarnym. Ukończył studia w Westminister Kingsway College. Gotowania uczył się również we Francji. Promuje zdrową i ekologiczną żywność, prowadząc walkę z fast foodami i otyłością. Prowadzi autorską restaurację "Fifteen" w stolicy Wielkiej Brytanii. Ma również własny kanał na Youtube. Prywatnie - mąż i ojciec czwórki dzieci.
[Muza SA, 2008]
(c)Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie bez zgody autora zabronione.